sâmbătă, 3 mai 2014

Suferinta izvoraste, la fel ca si inspiratia artistului, din cel mai misterios punct al fiintei noastre. - Elie Wiesel

Sindromul premenstrual, cu toate simptomele sale, este resimtit de peste 85%  dintre femei, în diferite etape ale vietii. Uneori simptomele sunt mai usoare, alteori mai severe, în functie de modificarile hormonale cuprinse între momentul ovulatiei (ziua 10-22 a ciclului) si prima zi de menstruatie si pot interfera cu îndeplinirea obligatiilor de familie sau profesionale, precum si cu capacitatea de a relationa normal cu cei din jur. Tulburarile resimtite înainte si în timpul menstruatiei se afla într-o conexiune strânsa cu stresul psiho- emotional trait în perioada respectiva.
     Cu câteva zile înainte de venirea menstruatiei (5-7 zile), precum si pe parcursul menstruatiei pot aparea tulburari:
  • de ordin fizic (sâni durerosi si umflati, balonare, edeme, crestere în greutate datorita apei retinute, cosuri, pofte alimentare ciudate - în special pentru dulciuri si alimente sarate, dureri de cap, dureri lombare);
  • de ordin emotional (tristete, deprimare, anxietate, toane, deficit de atentie, irascibilitate);
  • de ordin comportamental (agresivitate, izolare, scaderea dorintei si disponibilitatii sexuale);
       Se recomanda consult medical în cazul în care simptomele devin foarte severe (indispozitia psihica se transforma în tulburare bipolara cu alternanta între depresie si manie; durerea de cap se transforma în migrena, edemul genereaza hipertensiune, durerile devin acute si puternice etc.). De asemenea, daca simptomele sunt severe si se manifesta mai mult de trei cicluri la rând, dupa terminarea menstruatiei, si nu cedeaza la masurile obisnuite, atunci este importanta consultarea unui medic specialist.
       Dupa momentul ovulatiei, în organismul femeii au loc modificari care o pregatesc pentru o eventuala sarcina, fiind implicate glande cu secretie interna (hipotalamus, hipofiza, tiroida, suprarenale, ovare si chiar pancreas), care trimit mesaje, unele catre altele, pe cale nervoasa si chimica. Daca o mica parte din acest angrenaj nu functioneaza corect, aceasta afecteaza întregul producând aparitia simptomelor sindromului premenstrual.
      Din punct de vedere medical clasic, tulburarile premenstruale pot avea diverse cauze: predispozitii genetice, vârsta (în special dupa 30 de ani), deficiente nutritionale (vitamina  B6, magneziu, calciu, zinc, seleniu, vitamina E, acizi grasi nesaturati Omega 6), nevroza, depresie, si alte tulburari mentale de fond, sedentarismul, aportul exagerat de cofeina si alte bauturi energizante etc.
Din punct de vedere holistic, psiho-emotional, tulburarile menstruale au la baza tipuri diferite de conflicte de ordin sexual. Ce înseamna asta?
Conflict sexual înseamna: sa resimti un disconfort în legatura cu cineva de sex opus, care poate fi lipsa unei relatii, defecte ale partenerului care nu pot fi schimbate, a fi pusa în inferioritate si devalorizata, minciuna, abandonul, sentimentul de vina în relatie, rusinea, neacceptarea identitatii feminine etc.
     Barbatul si femeia împartasesc împreuna intimitati speciale care îi pot lega mai strâns decât în cazul prieteniilor, dar îi pot si îndeparta mai mult decât în cazul celor mai aprige dusmanii. Daca intimitatea se transforma în vrajmasie, conflictul este unul foarte amar.
În continuare, pentru tine, câteva sfaturi holistice, care sa te ajute atât sufleteste, cât si trupeste:
  1. Doreste-ti cu sinceritate rezolvarea conflictului, învatând cum sa-ti privesti obiectiv partenerul.
  2. Întelege ca între barbati si femei diferentele sunt fundamentale (exista un determinism genetic, biologic, energetic si spiritual). Doar într-un asemenea cadru holistic putem vorbi despre “barbat” si “femeie”. Daca reducem totul la “biologic”, atunci notiunile cele mai potrivite sunt cele de “mascul” si “femela”. La acest nivel, “masculul” vrea cât mai multe “femele” si cât mai putina responsabilitate, în timp ce “femela” vrea cel mai bun “mascul “, pe care-l poate obtine, cu devotament total din partea lui. În plan spiritual, întâlnirea dintre cele doua sexe are menirea de a reface “întregul” originar. Diferenta de perceptie este o chestiune de educatie si cultura. Aminteste-ti ca cele mai nobile, cele mai creative si evoluate functii ale omului nu au sex sau gen (a scrie poezie, a compune muzica, a picta, a medita etc.). A transcede diferenta si conflictul sexual înseamna a te întâlni cu partenerul tau în aceasta zona a potentialului uman (nu doar mascul sau femela).
  3. Emanciparea femeii, egalitatea în drepturi nu înseamna împrumutarea identitatii masculine. Pastrarea si construirea identitatii feminine este foarte importanta pentru sanatatea ta ca femeie, la modul integrativ, holistic.
  4. Învata despre pastrarea si respectarea “teritoriului” (al tau, al lui, cel comun). Cea mai dificila lectie este aceea de a învata sa-ti sprijini partenerul în viziunea lui despre viata, sa adopti identitatea comuna “de cuplu”, pastrându-ti în acelasi timp identitatea separata ca fiinta si ca femeie.
  5. În ceea ce priveste profesia…daca locul de munca ajunge sa semene cu un “câmp de batalie”, acest lucru nu înseamna neaparat o conspiratie a barbatilor împotriva femeilor, ci un razboi al mediocritatii împotriva competentei, o opozitie, pentru ca pur si simplu vrei sa faci ceva.
  6. Jurnal cu zilele ciclului si aparitia simptomelor. Daca simptomele nu au legatura cu ovulatia, atunci pot reflecta anumite boli. Nu exista analize speciale pentru acest sindrom, jurnalul ciclurilor fiind foarte important pentru stabilirea diagnozei.
  7. Reducerea cafelei si a consumului de sare si dulciuri.
  8. Dieta crudivora, cu multe fructe si legume, nuci, seminte crude.
  9. Exercitii fizice regulate în aceasta perioada, pe cât posibil în aer liber.
  10. Reducerea stresului si îmbunatatirea somnului cu ajutorul suplimentelor alimentare adaptogene (Life Impulse Rhodiola Rosea cod 729, Valeriana cod 730, Schizandra cod 758 sau Life Impulse Menopause cod 742)
  11. Asigurarea unui suport cu multivitamine si minerale în combinatie cu acizi grasi nesaturati ( ex. Life Impulse cu Noni pentru femei cod 812 sau Fitne cu Luminita Noptii cod 511), înainte cu 7 zile si pe timpul menstruatiei.
  12. Exercitii de respiratie si relaxare, muzica de relaxare, bai parfumate etc.
  13. Folosirea unor sutiene mai lejere în aceasta perioada.
Adina Cîrjan – Specialist Biofeedback

noni-bio-pentru-femei-stabilizator-metabolic
 

vineri, 2 mai 2014

“Inteligenta e un mijloc de adaptare la mediu al instinctului de conservare.” - Camil Petrescu


 Sa fie alergia o provocare noua a zilelor noastre? Nici pe departe. Primele descrieri dateaza cu 3.000 de ani în urma, în ultimul timp reusindu-se doar descrierea stiintifica a mecanismelor si nu identificarea tuturor simptomelor specifice.
Cele mai expuse categorii de persoane sunt categoriile profesionale, care îsi desfasoara munca în medii poluate cu agenti alergeni. Cei care lucreaza în industria lemnului, vopselelor, tutunului, morarit, crescatorii de animale, minierii, copii si tinerii. Factorii de mediu sunt decisivi: pneumoalergeni (praf, mucegai, polen, acarieni, par de animale), trofalergeni (alune, soia, crustacee), poluarea (gaze industriale si de esapament, compusi volatili, formaldehida, etc) sau aerul conditionat. Exista si alergii medicamentoase care pot duce pâna la soc anafilactic.

Ce este alergia? Este o reactie de aparare a corpului la anumite particule alergene, în care sistemul imunitar reactioneaza exagerat, ca si cum ar fi vorba despre o invazie microbiana severa, producând anticorpi (soldati) specifici alergenului si eliberând o cantitate importanta de histamina. Un sistem imunitar sanatos are capacitatea de a discerne între un microb si altceva, iar problema alergiei apare doar în cazul unui raspuns imunitar aberant. Aceasta se datoreaza, de cele mai multe ori, faptului ca procesul de detoxifiere nu functioneaza eficient, organismul exprimând prin alergie efortul ineficient de a elimina una sau mai multe substante toxice. Reactia apare, de obicei, imediat dupa expunere, cu simptome evidente (tuse, respiratie suieratoare, mâncarimi si eruptii pe piele, stranut, umflarea ochilor si fetei, cresterea frecventei pulsului, dureri gastro-intestinale, balonare, diaree, varsaturi. Totul poate evolua spre o reactie anafilactica: strângere a gâtului, puls rapid, paloare, durere de cap, greata, varsaturi, scaderea tensiunii arteriale, transpiratie rece, pierderea cunostintei, pâna la soc anafilactic, care poate fi mortal.

Ce este intoleranta? Spre deosebire de o alergie obisnuita (în care reactia apare imediat dupa contactul cu alergenul), în intoleranta reactia este lenta, întârziata, subacuta, ascunsa, manifestându-se mai degraba ca un discomfort, fiind urmarea unei expuneri prelungite la alergenSpre deosebire de alergie, intoleranta tine mai degraba de producerea insuficienta de enzime în organism, acest lucru afectând digestia si metabolizarea alimentelor. Compensator, organismul va exfolia celulele de enzime, sensibilizându-le la toxine si microbi. Cei mai multi oameni sufera de fapt de intoleranta la histamina.

Ce este histamina? Este o substanta produsa în celulele omului în urma consumului unor alimente sau poate fi introdusa pur si simplu prin mâncare. În cantitati mai mari decât puterea corpului de a o neutraliza are efect irritant, producând alergii. Histamina este extrem de stabila la fierbere, coacere, prajire si congelare si ca urmare nu poate fi distrusa din alimentele în care ea exista deja. În intestinul gros, în cadrul proceselor de putrefactie de dupa consumul alimentelor de origine animala (carne, oua, brânza, lapte, smâtâna) rezulta histamina alaturi de alte molecule toxice (putrescina, cadaverina, scatol, indol si amoniac). În cazul unui deficit de fibre alimentare vegetale în digestie, împreuna cu histamina se absorb în cantitati însemnate si aceste molecule toxice, cu impact în  întreg organismul. Astfel, în timp, încep sa se manifeste alergii usoare: stadiul 1-stranut, nas care curge, lacrimat, urticarie, dupa care acestea se agraveaza si genereaza astm, migrene repetate, gastrita, ulcer-stadiul 2, dupa care se transforma în afectiuni severe si invalidante, cum ar fi poliartrita reumatoida, psoriazisul, lupusul eritematos, cancer, etc-stadiul 3-în care organismul singur se autodistruge sau da manifestari acute -socul anafilactic.
Aceste efecte se datoreaza în mare parte alimentelor industrializate, fermentate, conservate în saramura, afumate, mezeluri, brânzeturi, peste afumat, sarat, marinat sau conservat, tofu, sos de soia, suplimentele alimentare proteice, cafea, ceai, legume prea coapte, cacao si ciocolata. Cele mai raspândite alimente care pot cauza probleme sunt lactatele si cerealele: glutenul din grâu, secara, alac, orz, ovaz, grâu dur, orez, hrisca amarant, quinoa, urmeaza apoi legumele solanacee care dau simptome artritice: rosii, cartofi, piper, ardei iuti, chilli, ardei, rosii, vinete, tutun. Nevoia ridicata pentru aceste alimente indica tocmai o sensibilitate alergica.

Alte alimente purtatoare de histamina si care genereaza asa-zisul efect “hang-over” (manifestat cu migrena, tulburare de concentrare si oboseala reziduala, în special dimineata) sunt vinurile rosii si spumante, muraturile, molustele si crustaceele marine, otetul de vin rosu, arahidele, albusul de ou, capsunile.
Printre alergeni, mai putem enumera medicamentele (peniciline, sulfamide, antiinflamatoare nesteroidiene, algocalminul, miorelaxante), muscatura de insecte (albine, viespi, furnici, tântari), cauciucul (anvelope auto, benzi de cauciuc, covoare de cauciuc, manusi de cauciuc, preservative, etc), polen, praf, mucegai, par de animale, transpiratie, exercitii fizice in exces, acizi, solvent, sapunuri, deodorant, contactul cu metale pretioase.

Ca si atitudine în simptomele alergice, bine de stiut este ca în cazul aparitiei edemelor fetei, mâinilor sau picioarelor, a dificultatilor respiratorii mergând spre sufocare, se impune asistenta medicala de specialitate. Pâna la accesul spre un loc unde se poate interveni medical de urgenta, se pot stimula zone cheie de acupunctura cu vârful degetelor, aplicând o presiune moderata asupra a 6 puncte de la nivelul fetei. Se apasa cu degetele mici la baza fiecarei nari, cu inelarele imediat sub fiecare ochi si cu degetele mijlocii la coltul interior al fiecarei sprîncene.

Mergand mai departe si urmând firul factorilor favorizanti, dincolo de alimente, ambient toxic si acumularea în exces în organism a toxinelor si histaminei, putem spune ca exista si un factor predispozant genetic. Mamele fumatoare în timpul sarcinii, precum si expunerea copiilor la fum de tigara în perioada copilariei, lipsa alaptatului în primele sase luni de viata a bebelusului, consumul redus de alimente proaspete si integrale, infectiile repetate si recidivante cresc riscul de aparitie a alergiilor.
Socul psiho-emotional poate fi un factor declansator, deoarece în aceasta situatie glandele suprarenale raspunzatoare de controlul alergiilor si inflamatiilor sunt scurt-circuitate. Atunci când în viata noastra se întampla situatii dureroase, care ne iau prin surprindere producand un soc, creierul cu toate cele 5 simturi fotografiaza, în scopul supravietuirii, situatia. Astfel, în momentul socului, sa presupunem ca erai în aer liber, afara existau pomi înfloriti, polen, în fundal se auzea muzica…creierul tau va înregistra automat aceste lucruri si mintea, inconstient va reactiona la toate aceste semnale ambientale, ca la un semnal de alarma care va reaminti corpului sa intre în garda si astfel poate sa apara reactia alergica psihogena. Vei deveni alergic la soare, muzica din fundal, soare, pomi înfloriti. Oare ce se întampla când în felul acesta devenim alergici la anumite persoane din jur?

Cunoscând acum aceste lucruri despre alergii si intoleran?e, iata câteva sfaturi care pot sa te ajute fizic si psihic:
1. Depistarea alergenilor este unul din pasii importan?i, precum si instituirea unei terapii de desensibilizare.
2. Îndepartarea din ambient a factorilor cu potential alergen:
  • pernele cu pene, iar pentru lenjerie se vor folosi detergenti naturali 
  • se aspira salteaua în mod regulat
  • se poate instala un filtru de aer cu uleiuri esentiale sau un ionizator
  • se evita covoarele si se prefera o pardoseala usor de igienizat
  • se înlocuiesc perdelele mari cu perdele mici, usor de manipulat
  • se sterge praful si se evita mucegaiul în încaperi, se aeriseste periodic
3. Se opteaza pentru cosmetice si produse de întretinere corporala cat mai BIO si mai natural, fara aditivi si conservanti
4. Se consuma alimente complete, integrale, fara modificari genetice
5. Se diversifica alimentatia si se rotesc alimentele. Folosirea mai mult de trei zile a aceluiasi aliment poate genera sensibilizare.
6. Se elimina laptele si produsele lactate, daca exista deja alergii manifestate
7. Se elimina produsele derivate din cereal, deoarece contin gluten
8. Se reduc la minimum sau se elimina complet grasimile gatite, prajite sau hydrogenate.
9. Se bea o cantitate mare de apa, care favorizeaza depurarea
10. Se practica periodic repausul alimentar (3-7 zile), dupa care se introduce treptat, progresiv un singur aliment pe zi, astfel vei identifica alimentele care nu iti fac bine si le vei putea elimina.
11. Reaminteste-ti ca exista doar clipa prezenta (vezi “Puterea prezentului” a lui Eckart Tolle). Orice simptom alergic ai avea acum, el nu mai este necesar. Nu este necesar acum sa aduci din trecut ceva ce nu mai exista. Alege constientizarea clipei prezente si biologicul tau se va conforma, încetând sa te mai apere fara sa fie cazul.
12. Foloseste ceaiuri antialergice (trei-frati-patati, coada soricelului, frunze de coacaz, urzica, papa dia, frunzele de frasin, sucul sau ceaiul de ceapa)
13. Suplimente alimentare pe baza de Calciu Coral,  Magneziu si vitamina E, luminita noptii, noni, ulei de chimen negru (ex. Life Impluse No Alergo, cod 755)
 http://reduceri-bio.shopmania.biz/catalog/alergii-35

Adina Cîrjan – Specialist Biofeedback

http://reduceri-bio.shopmania.biz/catalog/alergii-35



Putem slabi mancand?



Intotdeauna ne propunem sa aratam cat mai bine si sa fim sanatosi. De multe ori, in diete, uitam ca regimul alimentar trebuie sa fie echilibrat. De multe ori, omitem sa tinem seama de calitatile nutritive ale produselor pe care le consumam , fiind atenti doar la numarul de calorii pe care il contine un aliment.
 Alimente cu calorii negative
Aceste alimente se recomanda a fi consumate in stare cruda, proaspete, cultivate bio. Contin toate vitaminele de care avem nevoie, minerale, oligoelemente, antixodanti si alte substante active.
Principalele categorii de alimente cu calorii negative sunt considerate:
* Legumele de orice fel, mai putin “amidonoasele” (de exemplu cartoful);
* Fructele, cu exceptia fructelor oleaginoase (nuci, mango, avocado, seminte etc.);
Cerealele nu sunt incluse in categoria alimentelor cu calorii negative, nici produsele de origine animala.

Legume cu calorii negative
 Broccoli s-a remarcat intre crucifere prin gama de nutrienti pe care o contine si prin efectele benefice asupra sanatatii. Broccoli este bogat in antioxidanti, fiind un bun adjuvand in curele de slabire sau detoxifiere. Contine vitamina D vegetala, indispensabila in metabolismul calciului si oaselor, dar si multe fibre care combat constipatia si detoxifica, desigur, colonul. Broccoli contine si alti nutrienti: vitamina A, vitamina C, sodiu, iod, magneziu, potasiu, clor etc.

Ardeiul iute accelereaza arderile, consuma multe calorii pentru metabolizare si creste tonusul digestiv. Este atat de util in procesele de slabire incat extractele de ardei iute se folosesc si in pastilele de slabit.Ardeiul iute are un puternic efect antioxidant, insa trebuie consumat cu moderatie pentru ca poate irita mucoasa digestiva.

Rosiile sunt legume utile in curele de slabire. De asemenea in privinta sanatatii rosiile aduc numerose beneficii. Sunt insa contraindicate celor care sufera de gastrita sau reflux gastroesofagian. Rosiile contin antioxidanti puternici vitamine si minerale utile in preventia unor boli precum: diabet, osteoporoza, boli cardiovasculare, boli dermatologice
Usturoiul este un adevarat panaceu. Prezinta vitamine, minerale, oligoelemente, antioxidanti, substante antiinflamatoare si antibacteriene, substante cu rol anestezic si rol antiparazitar si asa mai departe.

Hreanul se foloseste in diverse preparate in special in sezonul rece. Poate fi combinat cu miere sau poate fi preparat sub forma marinata. Hreanul este bun si in muraturi, completand gustul iute al piperului. Proprietatile hreanului sunt uimitoare pentru sanatatea noastra. Cel
mai apreciat beneficiu al hreanului in organism este cel antiinfectios si antiparazitar. Asadar hreanul tine infectiile departe, regleaza tranzitul intestinal si colonic, creste imunitatea si omoara posibilii paraziti intestinali.
Terapia cu hrean este ideala pentru copii care au “viermisori”, fiind un leac “babesc” folosit de multa vreme.
Ajuta si in arderea grasimilor, dar creste si metabolizarea acestora, de aceea hreanul este recomandat in curele de slabire, dar si in preparatele culinare bogate in grasimi.
Dintre legumele cu calorii negative va recomandam si:* Ceapa;
* Varza;
* Conopida;
* Telina;
* Patrunjel;
* Marar;
* Cimbru, busuioc si alte condimente naturale;
* Gulie.
 Fructe cu calorii negative
 Merele sunt usor de procurat in orice anotimp. Noi va recomandam merele bio de vara sau toamna care se gasesc in pietele romanesti.

Prunele sunt bogate in resveratrol – cel mai puternic antioxidant din lume! Se inscriu pe lista alimentelor cu calorii negative si sunt indicate in curele de slabire, dar si in preventia sau tratarea unor afectiuni precum:
* Constipatie;
*  Boli de colagen;
* Nervozitate;
* Acumulare de toxine;
* Boli de ficat;
* Boli de rinichi etc.

Toate fructele de padure sunt considerate cu calorii negative si centin cel mai puternic antioxidant din natura: resveratrolul.
Practic toate fructele “mov” contin acest antioxidant: afinele, murele, zmeura etc.

Citricele in general sunt considerate alimente cu 0 calorii: portocale, lamai, grapefruit, ananas, mandarine etc.

Bogate in vitamina C si antioxidanti, citricele sunt ideale in curele de slabire din sezonul rece, cand alte alimente cu calorii negative sunt mai greu de procurat.

Piersicile ard caloriile si contin multe fibre vegetale, acestea avand un rol important in detoxifierea colonului.Piersicile contin vitamina C, vitamina E, betacaroten, magneziu,
potasiu, sodiu clor si antioxidanti. Atentie insa, puful piersicilor poate declansa alergii!
 Bundas Lorena, Nutritionist si Partener Life Care


Super Energie naturala


Se intampla uneori sa ne trezim dimineata si sa ne simtim mai obositi decat atunci cand ne-am dus la culcare. Iar atunci cand organismul nostru nu are energie, nici nu poate functiona la capacitate maxima. De altfel, se intampla uneori sa facem parca totul altfel decat ar trebui si sa spunem: ,,Parca nu sunt eu astazi!’’ De fapt suntem noi, doar ca organismul nostru incearca si el sa faca tot ce poate, folosind resursele de energie de care dispune.
Sa luam un exemplu simplu: o telecomanda. Da, telecomanda functioneaza cu baterii iar atunci cand bateriile sunt consumate, nu mai functioneaza conform asteptarilor noastre sau la capacitate maxima. Noi nu avem baterii, insa clar avem nevoie de energie pentru a duce la capat toate obiectivele pe care ni le propunem intr-o zi.
In mod normal, organismul nostru isi ia energia din alimentele pe care le consumam, daca stilul nostru de viata este echilibrat si daca produsele chiar contin vitaminele, mineralele si nutrientii de care avem nevoie. Asta inseamna sa respectam mesele principale si sa evitam tot ceea ce nu aduce beneficii organismului.
Realitatea este putin altfel. Dimineata trece uneori cu repeziciune, iar micul dejun se reduce la cafea si un covrig luat in fuga in drum spre birou. Pranzul trece si el cumva, iar seara reusim sa mancam in sfarsit acasa, poate ceva mai sanatos. Daca suntem constienti ca nu ii oferim organismului tot ceea ce are nevoie pentru a produce energia necesara atunci ar cam trebui sa facem ceva. E adevarat, traim intr-o era in care tehnologia avanseaza cu o viteza incredibila, insa natura ramane in continuare o resursa surprinzatoare de sanatate. Partea buna este ca, datorita fuziunii dintre tehnologie si natura, avem acces la produse ce contin plante si fructe la care noi, in mod normal, nu prea am ajunge. De ceva timp, am vazut ca se cultiva si la noi Goji, de exemplu, sau Aloe Vera, si asta e imbucurator, dar mai sunt multe plante si fructe care au nevoie de un anumit climat sau tip de sol si e mai putin probabil ca le vom vedea pe meleagurile noastre.
De altfel, de unele nici nu am auzit pana acum si nici nu stiam cat de mult ne pot ajuta.

Sa ne oprim la 7 astfel de fructe si plante. Chiar sunt niste minuni ale naturii:

1. Mangosteenul contine 46 xanthone, cei mai putenici antioxidanti (dintr-un total de 200 existente), substante cu actiune antiinflamatorie care lupta impotriva diversilor agenti patogeni, neutralizeaza radicalii liberi si reduc inflamatiile. Sucul de mangosteen are efect anti-imbatranire, prin stoparea distrugerii oxidative produsa de radicalii liberi si prin asigurarea nutrientilor necesari desfasurarii unei activitati normale a oganismului.

2. Fructele de goji contin:  18 aminoacizi, care formeaza un bloc de proteine si contin 8 substante necesare vietii, dintre care amintim izoleicina si tritofan; 21 de minerale, zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu, inclusiv germaniul, un element chimic foarte necesar organismului, dar care poate fi gasit rar in mancare; zeaxantina si betacaroten mai mult decat in morcovi - cu rol cheie in protejarea vederii; de 400 de ori mai multa vitamina C decat in portocale, precum si numeroase alte vitamine necesare organismului uman.

3. Noni este un arbore din familia cafelei  si este cunoscut sub numele de citrifolia mare, rubiaceae sau dud indian. Noni-ul Tahitian este una dintre speciile de noni dintre cele mai pure si pline de vitamine, datorita solului si conditilor meteorologice prielnice dezvoltarii sale armonioase. “Cateva din afectiunile pe care noni le trateaza sunt: psoriazisul, hipertensiunea, durerile menstruale, artrita, ulcerul gastric, rupturi de tesuturi, rani, depresie mentala, senilitatea, proasta digestie, arteroscleroza, ruperea veselor sanguine, adictia la droguri, rezistenta la durere si multe altele. Cu toate ca aceasta  lista lunga arata ca o pagina rupta dintr-un jurnal medical, este probabil conservativa.”  (Dr. Ralp Heinicke, from Polynesian Healers to Health Food Stores: Changing Perspectives of Morinda citrifolia Rubiaceae- by Will McClatchey, pg 116 - 117 )

4. Aloe Vera este o specie de planta perena si suculenta, originara din Africa. Aloe Vera este recunoscuta, de multa vreme, ca o planta de apartament, fiind denumita si "planta miracol" sau "vindecatorul natural". (School of Chinese Medicine – Medicinal Plant Images Database)
Exista aproximativ 400 de specii de aloe, dar Aloe Barbadensis Miller (Aloe Vera sau "adevarata Aloe") este speciala, fiind cel mai des utilizata cu scopul imbunatatirii functiilor organismului. Aloe Vera hraneste, detoxifica, normalizeaza tractul digestiv si favorizeaza absorbtia alimentelor. Datorita compozitiei naturale, vegetale, tine corpul intr-o stare fiziologica sanatoasa si creeaza organismului posibilitatea de a se regenera.

5. Acaiul (Euterpe oleracea) este unpalmier sud-american, care creste in special pe terenurile mlastinoase si poate ajunge pana la 20 m inaltime. Fructul de acai contine foarte multi acizi grasi si 19 aminoacizi diferiti, este bogat in proteine, glucide si grasimi. Printre acestea din urma se numara acidul oleic (grasime monosaturata - Omega 9), acidul linoleic (grasime polisaturata - Omega 6) si acidul palmitic (grasime saturata). Pielea, pulpa si samburele fructelor de acai contin fitosteroli si polifenoli. Alte elemente nutritive, care se gasesc in fructele de acai sunt: zincul, magneziul, vitaminele A, B1, D, E, fierul si fibrele alimentare.
Fructul de acai poate fi recomandat si ca si energizant (ajuta la intarirea sistemului imunitar), pentru reducerea colesterolul si a presiunii sangelui, pentru reducerea simptomelor asociate cu menopauza, cat si persoanelor cu tulburari cardiace, hipertensiune arteriala sau pentru combaterea hipercolesterolemiei.

6. Specialistii spun ca Maqui Berry contin o multime de antocianine, pigmentii rosiatici cu efect puternic antioxidant. Acesti pigmenti impiedica oxidarea colesterolului in organism si, astfel pot preveni bolile cardiovasculare. Odata consumate, aceste fructe ajuta la diminuarea procesului inflamator din organism si, implicit riscul bolilor degenerative, care au la baza inflamatia. Pigmentii acestor fructe  pot impiedica dezvoltarea celulelor maligne la nivelul colonului.

 7. Nopalul, spun cercetatorii, s-a dovedit a fi eficient in stabilizarea si reglarea nivelului de zahar din sange. Odata cu reglarea zaharului din sange , creste nivelul de energie si se imbunatateste starea de spirit. 

 Toate aceste fructe si plante minune formeaza un cocktail de energie si probabil cel mai puternic antioxidant de pe piata. Este vorba de suplimentul alimentar de la Life Care: Life Impulse® SuperEnergy, ce aduna intr-un concept unic beneficiile remarcabile a 7 sucuri BIO, obtinute din plantele si fructele enumerate mai sus.
 PRODUS NOTIFICAT DE MINISTERUL SANATATII PRIN CRSPT: SERIA AB, Nr. 0819


Atentionari

Acesta nu este un medicament si nu inlocuieste tratamentul de specialitate recomandat de medic sau dieta normala. In timpul manipularii lichidului, a nu se atinge cu linguri sau obiecte metalice. Dupa desfacerea flaconului, a se pastra bine inchis la frigider. Acest produs nu se recomanda femeilor in timpul sarcinii sau alaptarii.



STIAI CA exista si o ‘mancare speciala’ denumita SHAKE, creata tocmai pentru a asigura o alimentatie perfect echilibrata?


FORM SHAKE- urile Life Impulse® reprezinta o masa cu adevarat sanatoasa, plina de vitamine si nutrienti valorosi, o varianta ideala pentru inlocuirea unei mese obisnuite, pline de grasimi nesanatoase si cu multe calorii. Faina de soia, nemodificata genetic, acerola si inulina (fibra solubila) BIO, precum si restul vitaminelor si mineralelor continute, sunt special dozate, astfel incat sa asigure o masa echilibrata si plina de nutrienti, cum mesele obisnuite nu pot nici pe departe contine!
 10 MOTIVE pentru a introduce FORM SHAKE-urile Life Impulse® printre mesele tale zilnice:
  1. Reprezinta o combinatie echilibrata, ce aduce un aport nutritional net superior unei mese normale! Pentru a-ti lua toate vitaminele si nutrientii continuti intr-o singura portie de FORM SHAKE, ar trebui sa consumi cca 3,5 kg de mancare obisnuita!!!
  2. Te ajuta sa-ti tii sub control greutatea corporala pentru ca aportul caloric este mult mai mic fata de o masanormaladoar 170 kcal pentru o portie, comparativ cu cca 800 kcal pentru o masa de pranz obisnuita (ciorba de vita, cartofi prajiti cu carne de porc prajita).
  3. Nu contin zahar adaugat sau indulcitori!
  4. Nu contin grasimi animale sau colesterol! (in cazul combinarii cu lapte de soia, suc de fructe sau apa)
  5. Au in componenta ingrediente BIO, ceea ce le face acceptate in mod organic de catre organismul uman, sporindu-le beneficiile, precum si o combinatie unica de faina de soia, acerola si inulina, cunoscute pentru multimea si diversitatea actiunilor benefice pentru sanatate.
  6. Sunt foarte usor digerabile si asimilabile, organismul nefiind obligat sa consume multa energie pentru procesul de digestie, eliminand astfel senzatia de lene/oboseala intalnita dupa mesele copioase.
  7. Sunt foarte gustoase, mirosul familiar de vanilie si ciocolata iti amintesc de bunatatile din copilarie!
  8. Se prepara foarte rapid: 3 minute pentru shake-uri versus 1h si 30 de minute pentru un pranz normal!
  9. Pot fi consumate in diverse locuri (acasa, la birou etc), in orice moment al zilei: mic dejun, pranz sau cina!
  10. Sunt mult mai ieftine per portie versus o masa normala: 6,7 lei o portie de shake versus 20 de lei un pranz normal. Inlocuind doar o masa pe zi cu o portie de shake, poti economisi, pe saptamana, cca 100 de lei sau cca 500 de lei pe luna!!!


 DE CE FORM SHAKE- urile Life Impulse®?
  • FARA zahar adaugat sau indulcitori!
  • FARA grasimi animale sau colesterol!
  • Sunt unele dintre cele mai slab calorice shake-uri de pe piata, doar 170 Kcal/portie!
  • Contin ingrediente BIO, din culturi controlate!
  • Foarte gustoase!
  • Aport nutritional net superior unei mese obisnuite!
 Fii in forma, mananca sanatos! Incearca acum FORM SHAKE!


NOUA aroma de shake, de struguri, un complex nutritiv unic, în EDITIA LIMITATA!

Începând de astazi poti savura o NOUA  aroma de shake, de struguri, un complex nutritiv unic, în EDITIA LIMITATA!
FORM SHAKE- urile Life Impulse® reprezinta o masa cu adevarat sanatoasa, plina de vitamine si nutrienti valorosi, o varianta ideala pentru înlocuirea unei mese obisnuite, pline de grasimi nesanatoase si cu multe calorii. Faina de soia, nemodificata genetic, acerola si inulina (fibra solubila) BIO, precum si restul vitaminelor si mineralelor continute, sunt special dozate, astfel încât sa asigure o masa echilibrata si plina de nutrienti, cum mesele obisnuite nu pot nici pe departe contine!


Prepara-ti ACUM un Shake delicios folosind reteta de mai jos:
200 ml suc de mere
½ banana
5 lingurite Form Shake Struguri
Life Impulse Form Shake aroma de strugure, Cod: 798
DE CE FORM SHAKE- urile Life Impulse®?
  • FARA zahar adaugat sau îndulcitori!
  • FARA grasimi sau colesterol!
  • Sunt unele dintre cele mai slab calorice shake-uri de pe piata, doar 170 Kcal/portie!
  • Contin ingrediente BIO, din culturi controlate!
  • Foarte gustoase!
  • Aport nutritional net superior unei mese obisnuite!
Pofta buna!

Vreau sa cumpar  Shake cu aroma de struguri

Detoxifierea nu a fost niciodata mai simpla si delicioasa

De Paste foarte multi romani pregatesc mese bogate, cu mancaruri care te poftesc imbietor sa le savurezi. Fripturi, sarmale, prajituri, oua fierte, salate cu maioneza, bauturi, toate acestea si multe altele se regasesc aproape pe masa fiecarui roman.
Multe alimente pe care le consumam in aceasta perioada ne rasfata papilele gustative pe moment, insa pe termen lung nu ne fac deloc bine, pentru ca sunt greu dedigerat, greu de metabolizat si pline de toxine. Poate din aceasta cauza si vedem in media multe cazuri cu persoane care ajung la spital din cauza afectiunilor digestive.

Detoxifierea dupa aceasta perioada este nu numai  recomandata, ci chiar foarte necesara, pentru a ne simti din nou bine si a da o mana de ajutor organismului, care este suprasolicitat.

De ce spunem asta? Organismul nostru consuma 80% din energia noastra in cadrul procesului de digestie, iar hrana solida in cantitate exagerata blocheaza detoxifierea organismului prin consum masiv de energie pentru digestie.
Nu-i asa ca ne simtim ,,mai grei’’? iar daca ne urcam pe cantar chiar vom vedea ca am pus cateva kilograme in doar cateva zile.

Explicatia este mai simpla decat am crede. Surplusul de greutate este de cele mai multe ori forma in care organismul izoleaza toxinele pe care nu le poate elimina, pentru ca, pentru detoxifiere, organismul are nevoie de energie disponibila.

Daca vrem sa ne detoxifiem, primul pas pe care il putem face este acela de a introduce in alimentatie cat mai multa hrana in forma lichida.

Hrana lichida ne ajuta organismul sa consume energie mai putina pentru digestie si sa foloseasca energia ramasa pentru detoxifiere.
De aceea, introducand in alimentatia noastra zilnica unul sau chiar doua shake-uri, ne ajutam organismul,  oferindu-i un aport de energie, pe care acesta il va folosi in mod inteligent, pentru detoxifiere.

In plus, avem aportul necesar de nutrientiaminoacizivitamine si minerale care se regasesc in Form Shake-ul Life Impulse®, de care organismul nostru are nevoie.
Unul sau chiar doua Form Shake-uri/zi, timp de doua saptamani ne ajuta sa eliminam toxinele acumulate in perioada Pascala, ne ajuta sa ne simtim bine, sa avem energie, sa ne remodelam si nu in cele din urma, sa dam jos kilogramele proaspete acumulate in perioada sarbatorilor!

 Form Shake – da ragaz, energie si putere organismului pentru a se detoxifia!
 Descopera cele doua arome (vanilie sau ciocolata) si editia limitata Form Shake de struguri si prepara-ti singur, in doar cateva minute, retete sanatoase si gustoase.
Combina-le cu lapte, sucuri, fructe si chiar mirodenii, si pregateste-ti propriile retete, cu care iti poti surprinde prietenii.





Daca STII...soarele nu te va praji! Ghid educativ pentru protejare impotriva radiatiilor solare!