miercuri, 4 iunie 2014

“Plantele sunt îngerii lui Dumnezeu, care au venit pe pamânt ca sa vindece oamenii”

Se stie, înca de pe vremea anticilor, ca în corpul uman exista o forta de autovindecare (denumita de Hippocrate “vis medicatrix naturae”), care, prin mecanisme fiziologice, tinde sa echilibreze zonele decompensate. Acest soi de “medic intern” a fost denumit de medicina clasica “homeostazie”. Naturopatia urmareste anihilarea blocajelor acestei forte de autovindecare prin metode naturale blânde (diete, plante, cataplasme, comprese, bai etc.) care provoaca uneori o asa-zisa “criza de vindecare”. Exista simptome care sunt considerate raspunsuri ale organismului pentru a se “dezâmbolnavi” (febra, diaree, transpiratii, eruptii cutanate, alergii, dureri) si care este bine a se evita pe cât posibil sa fie suprimate.
           Sanatatea si boala reprezinta cei doi poli ai ciclului energiei umane, omul fiind supus legilor ciclice care conduc întreg universul.
            Întregul organism se comporta ca un sistem imunitar, conlucrând pentru mentinerea structurii de ansamblu, comunicând prin canale de comunicatie electrice si chimice, ”comandorul” fiind creierul, care coordoneaza toate celulele. Prin inteligenta sa, în cazul patrunderii în organism a impuritatilor din exterior (de exemplu o întepatura, o taietura sau orice fel de rana), corpul, coordonat de creier, va trimite spre locul afectat celule specializate (leucocite, macrofage, limfocite), care vor curata mizeria si, prin sistemul limfatic, vor conduce gunoiul spre eliminare (prin rana direct, prin rinichi, ficat, intestine sau piele).
          În natura, totul are un sens bine stabilit, într-un echilibru perfect, iar prin simptome, organismul actioneaza în spiritul supravietuirii, nu al mortii. Noi, datorita faptului ca nu întelegem natura si actionam de cele mai multe ori pripit, ne îmbolnavim. Identificarea noastra cu emotiile negative legate de nevoile, asteptarile si perceptia realitatii traite, obliga corpul sa reactioneze pentru a ne apara. În urma unui soc, a unui conflict emotional foarte puternic, apare în organism si un conflict biologic care determina aparitia bolii, ca reactie subconstienta de raspuns la acel soc, în spiritul supravietuirii.
          Dr. Ryke Geerd Hamer (în “Noua Medicina Germanica”) afirma ca, fara aceste reactii ale organismului la emotiile si conflictele biologice generate de ele, supravietuirea ar fi de neconceput. Noua nu ne ramâne decât sa fim constienti de fiecare traire, clipa de clipa, pentru a evita conflictele si a anticipa reactia organismului în functie de tipul emotiei traite în timpul socului.
Iata în acest sens, câteva exemple: “nu pot sa înghit ceva în viata” = probleme în gât, “nu îmi miroase a bine” = probleme la nas (asa zisa raceala), “am pierdut teritoriul în casa si nu ma mai simt barbat” = probleme la prostata etc.
Asadar, un soc care apare pe nepregatite si ne ia prin surprindere, trait în mod dramatic, care ne domina total prin continutul lui conflictual, trait în solitudine, fara capacitatea de a împartasi cuiva sentimentele traite (introversie) si care nu are o rezolvare imediata, se poate transforma în boli grave: tumori, metastaze, boli autoimmune si degenerative.
Prin urmare, în orice situatie, dupa un eveniment socant, nu repovesti faptele, ci împartaseste cu altii emotiile generate de eveniment, trairile si sentimentele. În acest fel, poti evita ca un soc sa se transforme în conflict biologic si apoi în boala.
          Din punct de vedere al recuperarii, sistemul imunitar, la momentul potrivit, închide sau deschide poarta microorganismelor.
Ce înseamna asta? Înseamna ca bacteriile, fungii, virusurile si toate microorganismele apar si se pun la lucru (întodeauna în faza de vindecare, dupa vindecarea conflictului), ajutând la descompunerea de tesuturi în surplus (tumori) ori la refacerea de tesuturi, dupa caz, ajutând vindecarea.
Asadar, microorganismele pot actiona ca niste nanochirurgi sau salahori moleculari automatizati, care ne ajuta la recuperarea organica, în urma modificarilor de structura cauzate de conflictele pe care le-am întretinut inconstient. Iata cum suprimarea rapida a simptomelor poate  înseamna o interventie pe termen scurt, agravând evolutia pe termen lung, crescând incidenta bolilor cronice.
         Constantin Hering, un homeopat foarte cunoscut, a emis o teorie care a jalonat foarte clar etapele de vindecare corecta: “Evolutia unei boli spre vindecare decurge de sus în jos, dinauntru spre înafara, de la organele cele mai vitale spre cele mai putin vitale, cu simptome în sens invers aparitiei lor.”
          Aducând la cunostinta dumneavoastra aceste informatii, cred ca am reusit sa creionez perspectiva unei “crize de vindecare “ din punct de vedere naturist. Se subîntelege ca nu orice raceala sau gripa se cere a fi tratata medicamentos si antibiotic, pâna la un anumit nivel, putându-se interveni pe cale naturala.
         O criza devine “distructiva” atunci când organismul face eforturi disperate de reechilibrare, dar nu mai dispune de energie vitala suficienta pentru a înfrunta o situatie de urgenta. Exista persoane care în urma unor boli cronice sau a unui mod de viata de foarte proasta calitate, care a persistat ani de zile, nu pot suporta o criza de vindecare dupa toate regulile, deoarece nivelul energiei vitale este foarte redus.
         Cum facem diferenta între o simptomatologie de raceala benigna, inofensiva si o manifestare distructiva?
          Febra benigna, buna, nu depaseste 38-39 grade Celsius (creierul uman suporta pâna la 41-42 de grade, dupa care apar leziuni neurologice) si nu dureaza mai mult de 4-5 zile. Daca se depasesc aceste conditii, se anunta medicul.
           Îti împartasesc cu drag câteva sfaturi legate de infectiile si febra de vindecare:
1. Reaminteste-ti ca simptomele de raceala si gripa pot reprezenta o reactie “inteligenta” a organismului tau, de vindecare a unei situatii mai grave. Ai încredere în inteligenta reactiva a corpului tau.
2. Repaus fizic si alimentar, în special grasimi. De preferat este o dieta hidrica, cu ceaiuri antitermice (maces, ghimbir, coada soricelului, soc- vezi Ceaiul pentru imunitate Meal Balance® si Ceaiul pentru tranzit Meal Balance® (bogat în ghimbir), legume fierte, limonada cu lamâie.
3. Frectii ale întregului corp (se pot folosi de la Kräuter®- Gel antiinflamator Gheara dracului®, Gel recuperator post traumatic “Barba Tatei”, Crema de corp regeneranta, cu arnica montana).
4. Clisme (cu infuzie slaba de musetel).
5. Repaus vocal, renuntat la fumat, ceai de salvie, patlagina, frunze de mur, Ceai pentru imunitate Meal Balance®, Bomboane Kräuter® cu salvie, echinaceea etc.6. Sirop expectorant7. Suplimente alimentare, foarte potrivite fiind cele cu ingrediente BIO de la Life Impulse®: Vitamina C 1000mg, BIO PROPOLIS, Shark Liver Oil, Smokers Aid Detox, Resveratrol, Aloe Vera.
Adina Cîrjan – Specialist Biofeedback



Vreau sa-l cumpar http://lifecare-inscrieri.blogspot.ro/2014/06/life-impulse-cu-vitamina-c-si-calciu.html

VREAU SA- MI ALEG SI ALTE PRODUSE  click aici pentru catalog

VREAU SA CUMPAR  click aici pentru a comanda


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu