Este cunoscută în special pentru capacitatea sa de a
îmbunătăţi funcţiile creierului.
Dar lista
beneficiilor lecitinei este mult mai lungă. În primul rând, specialiştii
recomandă terapia cu lecitină în stări de oboseală şi de epuizare, în tulburări
de concentrare, de memorie şi pentru îmbunătăţirea rezistenţei la stres. Mai
ales în perioada de pregătire a examenelor, studenţii şi elevii rezistă mai
bine la oboseală şi la stres dacă apelează la sursele naturale de lecitină.
Protejează vasele de sânge Lecitina are efecte pozitive
asupra sistemului cardiovascular: stimulează arderea grăsimilor din organism,
curăţă pereţii vaselor sanguine şi întăreşte muşchiul inimii. Mai mult,
lecitina din soia împiedică depunerea colesterolului pe pereţii vaselor.
Indicată anxioşilor O altă componentă a lecitinei, inozitolul se depozitează în
cantităţi mari în structura creierului. Cercetările recente arată că lipsa
inozitolului ne expune riscului de a suferi de probleme oculare, stări
anxioase, insomnii, constipaţie şi de tulburări ale circulaţiei sanguine.
Cafeaua îi limitează efectul Consumul unei cantităţi mari de cafea (două sau
mai multe ceşti) contribuie la distrugerea inozitolului din organism. Şi unele
medicamente, precum sulfamidele, distrug inozitolul.
Eficientă în afecţiunile
pielii Consumul lecitinei protejează pielea: îi menţine elasticitatea şi
aspectul sănătos.
Specialiştii au constatat că terapia cu preparate din ulei
de lecitină din soia şi din seminţe previne apariţia eczemelor şi stopează
căderea părului. Specialistul nostru Livia Nena biolog nutriţionist Lecitina
este un tip de lipidă necesar fiecărei celule din organism.
Membrana celulară
(care reglează trecerea nutrienţilor în şi din celule) conţine multă lecitină.
De asemenea, straturile protectoare din jurul creierului sunt făcute din
lecitină, iar celulele muşchilor şi cele ale nervilor conţin şi ele această
grăsime esenţială. Prin urmare, lecitina trebuie introdusă în orice dietă. Ea
se găseşte în cantităţi însemnate în soia, drojdie de bere, cereale, legume
(fasole uscată, linte), germeni de grâu şi, nu în ultimul rând, în gălbenuşul
de ou şi în peşte. Persoanele din toate categoriile de vârstă pot beneficia de
lecitină.
Aceasta ajută la prevenirea aterosclerozei, la protejarea
împotriva bolilor cardio-vasculare, previne degradarea celulei nervoase, ajută
la refacerea ficatului şi scade nivelul de colesterol „rău“ din sânge.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu